Automata öntözőrendszer

Intelligens öntözőrendszer

Kiszáradnak a növényei? Nem tudja kire bízni a kertjét amíg nyaral? Pedig a szépen gondozott gyep a ház előtt nagy törődést igényel. Egy okos otthon öntöző rendszere megkönnyíti a kert ápolását. Csak akkor indítja be az öntözést, amikor arra valóban szükség van.

Időjárás érzékelő állomás

Időjárás érzékelő állomás integrálásával a rendszer figyeli az időjárás előrejelzést és aszerint alakítja a locsolási programot, vagyis a beérkezett adatok alapján el tudja dönteni, hogy szükséges-e a locsolás vagy sem.

Talajszondák

A talajszondák a talajban lévő vízmennyiséget érzékelik. Az értékek alapján pedig, a központi egység segítségével eldönti, hogy milyen mennyiségű víz szükséges a növényeknek az adott időszakban.

Időzített öntözés

Okos öntözőrendszerekkel programozhatjuk, hogy mikor induljon és mikor álljon le az öntözés. A programozás lehetőséget biztosít napi, heti, havi vagy akár évi programok megadására is.

Öntözés távoli vezérlés

Az okos rendszerek egyik alapvető eleme a távoli vezérlés funkció. Aktív internet kapcsolat esetén a világ bármely pontjáról elindíthatjuk vagy leállíthatjuk a kerti öntöző rendszereinket okos házunkban!

Vízfogyasztás mérés

Nyomon követhetjük, hogy rendszerünk mennyi vizet használ fel a locsolások alkalmával, így még jobban optimalizálhatjuk az energiafelhasználást.

Jelenlét szimuláció

Ha nem tartózkodunk otthon, öntözőrendszerünk ugyanúgy automatikusan működik és ha összekapcsoljuk a biztonsági rendszerrel néha ki-be kapcsol, mintha otthon lennénk.

Csak akkor indítja be az öntözést,
amikor arra valóban szükség van.

Az intelligens öntözőrendszerek időt és pénzt is megtakarítanak számunkra, már azzal is, hogy nem kell minden nap kihúzni a locsolócsövet, amit persze utána el is kell raknunk. Egy automata öntözőrendszernél elegendő egy gombot megnyomnunk és már megy is az öntözés az előre meghatározott program szerint!

A rendszer szabályozza növényei öntözésének folyamatát, a vízmennyiség és az öntözés rendszeressége függvényében. Mindemellett képes az esőt, a páratartalmat és a hőmérsékletet figyelembe véve is öntözni. Így ha egész délután esett az eső, nem indul el a locsolás az előre beállított esti órákban. 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!