Okos Étterem

Okos Étterem

Egy vendéglátóhely minden elektromos berendezése integrálható egy intelligens rendszerbe. Ez a rendszer vezérli a világítást, fényerőt szabályoz, fűtést/hűtést vezérel, multimédiát kezel, ajtókat nyit és zár, hőmérsékletet, páratartalmat, füstöt és szivárgást érzékel és ennek megfelelően cselekszik önállóan, áramköröket kapcsol és kikapcsol, tulajdonképpen bármit, amire szüksége lehet. 

IC_automatic-light

Világítás vezérlés

Egy étterem megvilágítása külön tervezést igényel, de a legfontosabb, hogy mindig az aktuális igényekhez „igazodjon” a fény. Az esti vacsorákhoz a kellemes, lágy hangulatvilágítás illik, de ha a helyzet úgy kívánja, fényárba is boríthatjuk az éttermet. De a pult világítása, az egyéb dekorációs lámpák, a konyhai és raktárhelység, illetve a mosdók világítása is a rendszer részét képezik.

IC_temperature-1

Hűtés-, fűtés vezérlés

A fűtési rendszerek szabályozása rendkívül fontos feladat: az állandó és folyamatosan kellemes közérzet biztosítása, az energiagazdálkodási és a környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve. A szabályozással el kell érnünk hogy a külső és belső körülmények állandó változása mellett is, mindig biztosítsuk a kellemes, kívánatos belső hőmérsékletet.

IC_privacy-shield

Füst-, és tűzérzékelők

Egy okos tűzérzékelő rendszer képes pontosan meghatározni a kialakult tűz helyét és mértékét, ami nagymértékben megkönnyíti a kivonuló tűzoltók dolgát. A füstérzékelő eszközök pedig már a füst megjelenésének pillanatában felismerik a vészhelyzetet és az okos rendszerrel összekapcsolva értesítést küldenek a tulajdonosnak, de programozás által már a szükséges lépéseket is megkezdheti a vészhelyzet kezelésének érdekében. 

IC_speaker

Audio/multimédia vezérlés

Az intelligens hangrendszer biztosítja a megfelelő zenei hangzást és minőséget beltérben és kültéren egyaránt. Az intelligens hangrendszer ütemezhető, így egy napon belül, előre programozottan, idő függvényében is változtatja a hangerőt.

IC_blinds@2x

Okos árnyékolás

Az árnyékolók is automatizálhatók, legyen szó akár redőnyről, függönyről, vagy napernyőről. Az okos redőny olyan szenzorokkal ellátott árnyékoló, mely egy programozást követően magától végzi el feladatát a környezet igényeihez idomulva. Előre beállíthatjuk, mikor lépjen működésbe, de arra is van lehetőség, hogy egyetlen gombnyomással kedvünk szerint mozgathassuk.

IC_phone-green-1

Távoli vezérlés

Egy okos telefonról, laptopról vagy tabletről akár másik városból vagy országból is vezérelhetjük az okos funkciókat, vagyis az okos rendszerek nyújtotta távoli elérésnek köszönhetően bárhonnan ellenőrizheti, felügyelheti vállalkozását, irányíthatja, az előre beprogramozott igények szerinti irányítást felül is írhatja.

IC_hand-touch

Okos vezérlés

A személyzet tagjai egyszerűen, az infopultban elhelyezett érintőképernyős vezérlőről irányítják a világítást, az előre, minden egyes helyiségre külön definiált fényprogramok közül, amikből több is található, így gyorsan beállítható a szükséges fény, de rendszer minden eleme külön is vezérelhető, ha erre van igény.

okos konyha

Okos fogyasztásmérő

Az okos rendszer természetesen naplózza is az érzékeléseket, az elhasznált energiákat is méri, a rendszertől kapott adatok alapján kiértékelhető,és egyszerűen felülvizsgálható a vállalkozás energiafogyasztása.

Tudtad, hogy egy étteremben bizonyítottan több időt töltenek a vendégek,
ha a fényviszonyok észrevétlen módon folyamatosan változnak?

Miért jó az okos étterem?

Az intelligens rendszer a vendégtérben, a mellékhelyiségekben, az öltözőkben, a raktárakban, a konyhában vagy a teraszon vezérli a világítást, fényerőt szabályoz, fűtést/hűtést vezérel, ajtókat nyit és zár, hőmérsékletet szabályoz, füstöt érzékel és ennek megfelelően áramköröket kapcsol be- és ki.

Például az előre beprogramozott lehetőségek közül a rendszer valós idő -, az adott fényviszonyok-, vagy egyéb feltételek alapján, automatikusan mindig a legmegfelelőbb világítási beállításokat kapcsolja be. Természetesen ugyanezt a személyzet tagjai is megtehetik, és egy táblagépről akár egyetlen mozdulattal hangulatvilágítást varázsolhatnak az étteremben, vagy éjszakára levehetik a fényeket az előtérben.

A lehetőségek tárháza persze nem merül ki ennyiben, hiszen egyéb funkciók is hozzáadhatóak a listához attól függően, hogy mik a vendégek elvárásai, illetve a tulajdonosok elképzelései.

Nézd meg az okos funkciókat!
Kattints az ikonra további információkért! 

Image
INTELLIGENS REDŐNY VEZÉRLÉS


Az okos redőny olyan szenzorokkal ellátott árnyékoló, mely egy programozást követően magától végzi el feladatát a környezet igényeihez idomulva.
MUSIC-ICON
AUDIO/MÉDIA VEZÉRLÉS


Az intelligens hangrendszer ütemezhető, így egy napon belül, előre programozottan, idő függvényében is változtatja a hangerőt.
szorakooztato-elektronika
TÁVOLI VEZÉRLÉS


Az okos rendszerek nyújtotta távoli elérésnek köszönhetően bárhonnan ellenőrizheti, felügyelheti vállalkozását, irányíthatja, az előre beprogramozott igények szerinti irányítást felül is írhatja.
futes
OKOS FŰTÉS


A fűtési rendszerek szabályozása rendkívül fontos feladat: az állandó és folyamatosan kellemes közérzet biztosítása, az energiagazdálkodási és a környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve.
INTELLIGENS KLÍMA RENDSZER


Hűtésvezérlés szempontjából amellett, hogy komoly energiamegtakarítás érhető el egy okos rendszerrel, kényelmesebbé is teszi életünket.
biztonsag
BIZTONSÁGI RENDSZER


Akár a dolgozónak, akár a vendégnek nem kell bejutnia egy helyiségbe akkor külön beléptető rendszer párosítható az ajtónyitáshoz.
Energie_Standby_Killer
ÉRINTŐPONTOS VEZÉRLŐ/KAPCSOLÓ


A személyzet tagjai egyszerűen, az infopultban elhelyezett érintőképernyős vezérlőről irányítják a világítást, az előre, minden egyes helyiségre külön definiált fényprogramok közül
vilagitas
INTELLIGENS VILÁGÍTÁSVEZÉRLÉS


Egy étterem megvilágítása külön tervezést igényel, de a legfontosabb, hogy mindig az aktuális igényekhez „igazodjon” a fény.
haztartas
BIZTONSÁGOS FALI CSATLAKOZÓK


A csatlakozóaljzatok érintés elleni védelemmel vannak biztosítva, így megvédi gyermekeket az áramütés veszélyétől.
icon-walk
MOZGÁSÉRZÉKELŐK


A mozgás hatására felkapcsoló világító testek energiatakarékossági okokból és biztonságtechnikai megfontolásból is hasznosak lehetnek. Lehetőségünk van beállítani, hogy csak meghatározott aktivitás esetén működjön a világítás, majd időzítő segítségével adott idő elteltével lekapcsolják azokat.

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!