Az intelligens ház vigyáz mindenkire

Intelligens biztonsági rendszer,
melyre számíthat

Az intelligens ház nemcsak okos, hanem gondoskodó is. Ugyanis vigyázni fog a bentlakókra, óvja testi biztonságukat, pénztárcájukat és nyugalmukat is. Az intelligens ház elhozza otthonodba a jövőt, mert a házon belüli összes gépet és elektromos berendezést képes irányítani. Ezáltal pedig gondoskodik rólad és családtagjaidról. Sajnos nem lehetsz mindig amellett, akit szeretsz, akit meg akarsz védeni vagy óvni. Szerencsére az okos otthon ezt meg tudja tenni helyetted is. Mindenre nem képes, nem pótolja a személyes kapcsolatot, de a mindennapi élet rutinjaiban segíteni tud.

IC_Burglar-50x50-black

Betörés elleni védelem

Az intelligens biztonsági rendszer a nap 24 órájában vigyáz otthonára és óvja az illetéktelen behatolóktól. A rendszer megpróbálja megakadályozni, hogy a hívatlan vendégek bejussanak az épületbe vagy ha már bejutottak, arról azonnali értesítést küld a tulajdonosnak és a hatóságoknak.

IC_Resident-50x50-black

A lakók védelme

Az okos otthon védi szeretteidet is, nem csak a betörésektől, hanem akkor is ha lehetséges tüzet vagy vízszivárgást észlel, azonnal tájékoztat és megteszi a szükséges lépéseket.

IC_House-50x50-black

Az épület védelme

A rendszer védelmet nyújt az elemi károk ellen, pl. a vízszivárgás érzékelő riaszt, ha csőtörés van, a füstérzékelő jelez, ha tűz van (családtagoknak, és az illetékes szerveknek is), tájékoztat azokról a rendellenes eszközökről, berendezésekről, melyek kárt tehetnek otthonunkban.

Miért jó az intelligens biztonsági rendszer?

Az intelligens otthonok a legbiztonságosabb épületek a világon. Az okos otthonok biztonsági rendszerét képezhetik az intelligens beléptető és azonosító rendszerek, automata kapuk és ajtók, IP videokaputelefonok, intelligens kamera rendszer, intelligens riasztórendszer és intelligens tűz-, és füstérzékelő rendszer.

 

brandmelder

Okos tűz-, és füstérzékelő

Egy okos tűzérzékelő rendszer képes pontosan meghatározni a kialakult tűz helyét és mértékét, ami nagymértékben megkönnyíti a kivonuló tűzoltók dolgát. A füstérzékelő eszközök pedig már a füst megjelenésének pillanatában felismerik a vészhelyzetet és okos otthon rendszerrel összekapcsolva értesítést küldenek a tulajdonosnak, de programozás által már a szükséges lépéseket is megkezdheti a vészhelyzet kezelésének érdekében.

csapok

Okos vízkiömlés érzékelés

Egy okos vízékelő azonnal érzékeli a szivárgó vizet és okos otthon rendszerrel összekapcsolva értesítést küldenek a tulajdonosnak, de programozás által már a szükséges lépéseket is megkezdheti a vészhelyzet kezelésének érdekében.

Jelenlétszimuláció

Ha nyaralni vagy, a házad akkor is tud úgy viselkedni mintha otthon lennél, pontosabban automatikus viselkedést produkál mely olyan benyomást kelt, mintha a ház lakói otthon tartózkodnának, ezzel segít megtéveszteni az illetéktelen behatolókat. Ez azt jelenti, hogy hozzád hasonlóan fel és le kapcsolgatja egyes helyiségekben a világítást, sötétedéskor lehúzza a redőnyt , bekapcsolja a tv-t vagy éppen zenét indít el, mintha otthon lennél. 

Okos otthon
és az idősek védelme

Sokan azt hiszik, hogy az okos otthon csak a fiatalabb korosztály számára hasznos, pedig ez nem igaz, hiszen az okosotthon rendszert az idősebb korosztály hasznára lehet fordítani, hogy segítsük mindennapjaikat. Számukra a biztonságos élettér kialakítása fontos, hiszen a családtagoktól nem lehet megkövetelni, hogy a nap huszonnégy órájában ügyeljenek idős szeretteikre saját gyermekeik nevelése és munkájuk végzése mellett. Sokan mondják, hogy az idősek már néha nem annyira rugalmasak, nehezebben tanulnak meg új dolgokat. Ez sajnos igaz, de nincsen semmi gond, hiszen az okos otthon lényege, hogy automata, magától üzemel. Elég csak egyszer beállítani és a szüleid kívánsága szerint fog az intelligens ház működni. Ha pedig valami nem úgy működik, ahogy szeretnék, akkor távoli eléréssel még mindig megváltoztathatod a korábbi beállításokat. Ez persze akár ennél sokkal egyszerűbb is lehet mivel az okos ház kezelőfelülete lehet teljesen hagyományos is, így aki nem érti és nem szereti a technika legújabb vívmányait, az nem is kell ezekkel találkozzon. A teljesen hagyományos megjelenésű intelligens ház esetében a felhasználó ha körülnéz, kizárólagosan hagyományos kapcsolókkal találkozik és ezek segítségével kapcsolja fel illetve le a meglévő berendezéseket. A nagy különbség viszont abban fog jelentkezni, hogy mondjuk mikor szüleid piacra indulnak és kifele menet lekapcsolják a villanyt, a ház gyorsan végigellenőrzi a teljes házat és minden bekapcsolva felejtett lámpát és berendezést (pl. vasaló) lekapcsol, akár még a fűtést is pár fokkal lejjebb veszi. Ha pedig megérkeztél ugyanezt fordítva is meg tudja tenni, hogy érkezéskor magasabb hőfokra állítja a fűtést, esetleg bekapcsolja a rádiót vagy a híreket a TV-ben.

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!