Okos ház vezérlés, kezelőfelület, applikáció, intelligens kapcsolók

Egy alkalmazás. Mindenhez.

A rendszer kezelőfelülete gyakorlatilag bármilyen okos eszközről elérhető, legyen az egy okostelefon, táblagép, PC vagy laptop iOS és Android alapon, melynek segítségével egy központi kezelőfelületen keresztül kontrollálhatjuk az intelligens ház egyes funkcióit.

IC_button-google-play-store@2x-1.png-1
IC_button-app-store@2x-1.png-1

A legfontosabb funkciók - a kezedben.

Helységenkénti és funkciónkénti bontásban láthatjuk az automatizált otthon funkcióit. A funkciónként szerinti bontás esetén azt láthatjuk, hogy okos házunkban melyik helységben található azon funkció és hogy azok közül melyiket szeretnénk vezérelni, például a fűtést vagy világítást (Nappali, Hálószoba, Fürdőszoba). A helység szerinti megjelenítés esetén pedig az adott helység épületautomatika által vezérelhető funkcióit mutatja, például a nappaliban a világítást, fűtést stb. A Home (Főoldal) fülön áttekintheti a világítást, a fűtést és a biztonsági funkciók áttekintő tábláit. Ennek a nézetnek a célja az egész ház funkcióinak áttekintése. 

Lehetőségünk van a leggyakrabban használt és irányított funkciókat az okos otthon applikáció kezdő képernyőjére kihelyeznünk (például: riasztó be/kikapcsolása, garázskapu nyitás/zárás stb.), így ezeket könnyedén megtalálhatjuk és nem kell keresgélni. 

Irányítsd otthonod -
egy gombnyomással

Világítás

A világ bármely pontjáról szabadon kapcsolhatjuk világítási köreinket. Nem szükséges fizikailag jelen lennünk otthonunkban, telefonunkon keresztül előre felkapcsolhatjuk a világítást.

Fűtés / hűtés vezérlés

Gondoljunk bele milyen kényelmes ha elindulunk valahonnan és a rendszer számára az indulás pillanatában megadjuk hogy mire hazaérkezünk hány fokot szeretnénk otthonunkban.

Riasztás és
betörésvédelem

Okos eszközeinken (okostelefon, tablet, smart Tv, laptop, PC) keresztül internet kapcsolat által távolról élőben is felügyeljük otthonunkat.

NFC olvasás

Otthonunkban NFC címkéket (tag-eket) helyezhetünk el, melyek segítségével általunk beállított okos otthon funkciókat tudunk elindítani a telefononunk közelítésével!

IP kaputelefon

Ez kényelmes megoldás lehet ha nem tartózkodunk otthon de szeretnénk tudni ki jön hozzánk vagy ha nem szeretnénk kulcsot vagy belépési kódot adni annak a személynek akit be szeretnénk engedni

Multimédia

Egy okostelefon, táblagép, laptop vagy számítógép kijelzőjén keresztül léphetünk a következő zeneszámra, indíthatjuk el kedvenc rádió állomásunkat, válthatunk csatornát vagy kereshetjük ki kedvenc zeneszámunkat a háttértárról

Push üzenetek

Folyamatosan felügyeletünk alatt tarthatjuk otthonunkat, élőképben láthatjuk az érzékelők információit, ránézhetünk a kamerák képére stb.

Statisztikák, kimutatások

Okos rendszerünk percre pontos statisztikákat készít, melyek alapján tovább optimalizálhatjuk házunk energia fogyasztását.

Okos ház vezérlés intelligens kapcsolókkal

A Loxone Touch-al élvezheted az intelligens otthonod egyszerűsített vezérlését!

Okos ház vezérlés, kezelőfelület, applikáció, intelligens kapcsolók

Okos ház vezérlés nyomógombok által

Egy okos otthonban természetesen lehetőségünk van az előre programozott jeleneteket felülírni. Ha bármit meg szeretnénk változtatni akkor ezt megtehetjük a fali tableten, okostelefonunkon vagy számítógépünkön keresztül, illetve érdemes még a “hagyományos” fali vezérlés lehetőségét is meghagyni. A nyomógombok általi vezérlés érintéssel működik, 5 nyomási ponttal rendelkeznek és ráadásul ezek a nyomási pontok teljesen szabadon programozhatóak.

  • Intelligens nyomógombok
  • Hagyományos nyomógombok

Egy-kettő-három click

Az egyszerű vezérlés érdekében a gyártó az intelligens kapcsolóihoz ajánl egy alap beálllítást (un. Switch standard), ami egy egyszerűen megjegyezhető lehetőség a nyomógombok funkcióihoz, mellyel könnyen irányíthatja okos otthonát. 

A nagyméretű középső érintőpad egyszeri megnyomása által kapcsolhatjuk be az adott helység világítását. A középső gomb újbóli megnyomása tovább lépteti az előre beállított világítási képeket. A bal oldali gombokat javasolt felhasználni árnyékolók vezérlésére. Értelem szerűen a felső gomb felfelé, míg az alsó gomb lefelé mozdítja az árnyékolókat. A jobb oldali gombok tökéletesen alkalmasak igény esetén akár a multimédia rendszer vezérlésére is.

Dupla kattintást is beállíthatunk, például az audió rendszer további vezérlésére. Nagyon praktikus a dupla kattintás felhasználása a helység elhagyása esetén, mely egy előre leprogramozott “helység elhagyása” funkció, mellyel le tudjuk kapcsolni az összes világítást vagy készenléti módba kapcsolhatjuk az elektromos berendezéseinket.

Van lehetőségünk három kattintást is beállítani, például a “távozás funkció” gombot, mely megnyomásával a rendszer élesíti a riasztó rendszert, áramtalanítja az általunk előre megadott dugaljakat, lehúzza az árnyékolókat, leállítja a fűtést és lekapcsolja az összes világítási kört.

Tudtad? 
A Touch kapcsolók beépített hőmérséklet- és páratartalom-érzékelőkkel rendelkeznek.

Egy-kettő-három click

Van ahol adott helységben nem minden funkciót vezérel az okos otthon rendszer,ekkor illeszthetünk a fali vezérlés számára “hagyományos” 24 V DC nyomógombokat is.

Az intelligens nyomógombokhoz hasonlóan a központi gomb általában a világításvezérlés számára javasolt, mellyel egy gombnyomással felkapcsolhatjuk az alap világítást és további gombnyomással a világítási jelenetek között tudunk váltogatni.

Az árnyékolásvezérléshez ajánlott a külön nyomási pont alapján történő vezérlés, így az egyik gombbal az árnyékolókat fel, a másikkal az árnyékolókat leereszthetjük.A multimédia rendszert is irányíthatjuk a nyomógombok által, mint a zene ki-, és bekapcsolás, illetve hangerőszabályzás.

Itt is van lehetőség dupla és tripla kattintás beállítására. Nagyon praktikus a dupla kattintás felhasználása a helység elhagyása esetén, mely egy előre leprogramozott “helység elhagyása” funkció, mellyel le tudjuk kapcsolni az összes világítást vagy készenléti módba kapcsolhatjuk az elektromos berendezéseinket.

Van lehetőségünk három kattintást is beállítani, például a “távozás funkció” gombot, mely megnyomásával a rendszer élesíti a riasztó rendszert, áramtalanítja az általunk előre megadott dugaljakat, lehúzza az árnyékolókat, leállítja a fűtést és lekapcsolja az összes világítási kört.