Okos Fürdőszoba

Fürdőszoba,
a kellemes reggelekért

Az automatizált okos otthon rendszer előre beprogramozott módon teszi a dolgát, így kellemesebbé varázsolja reggeleinket: felhúzza a redőnyt, a rendszerbe társított kávéfőző lefőzi a friss kávét és a fürdőszobában megtelik a kád vízzel.

Fürdőszobánkba számos okos funkció beépíthető, mely kényelmesebbé teheti életünket (világítás, hangulatvilágítás, hűtés, fűtés, szellőztetés, vízszivárgás érzékelő, éjjeli fény, hangrendszer stb.) és előre megadhatjuk nekik, hogy mely esetekben működjön és milyen reakciókat végezzen. 

IC_automatic-light

Világítás vezérlés

Reggelente az otthonok egyik legforgalmasabb helyisége a fürdőszoba. Fésülködés, fogmosás, sminkelés, borotválkozás…minden reggeli feladathoz kell a megfelelő megvilágítás. Kell egy központi világítás ami a mindennapok feladataihoz szükséges, emellett azonban célszerű hangulatfényeket is telepíteni, amit LED szalagokkal is kialakíthatunk. Legyen szó kellemes háttérfényről, fürdőzést segítő halvány világításról, vagy akár a polc és a szekrény megvilágításáról, mindez LED szalagokkal könnyedén kivitelezhető.

IC_temperature-1

Hűtés-, fűtés vezérlés

A rendszer csak akkor és ott fűt vagy hűt, ahol szükséges és csak annyi ideig, ameddig feltétlen szükséges.
Kialakíthatók egyedi fűtésprogramok is, melyek segítségével még inkább testre szabható a fűtés és olyan fűtési időprogramot készíthet, amely életstílusához a legjobban illik. Így mire hazaérünk a munkából, a fürdő már kellemes hőmérséklettel vár, azonban ha hamarabb vagy később érkeznénk, az sem jelent gondot, hiszen bármikor módosíthatjuk telefonunkról az előre beállított programot.

water-icon

Vízérzékelő szenzor

Az elemmel működő vízérzékelő figyelmeztet a szivárgó vízre, így segít megelőzni a főbb vízkárokat. Akár otthon vagy, akár házon kívül, az érzékelő azonnal értesít a vízszivárgásról, elég időt hagyva egy esetleges súlyos káresemény bekövetkezése előtti reakcióra.

IC_moon

``Éjjeli fény`` funkció

Éjjel, ha a mozgásérzékelő mozgást érzékel, a folyosón és a mosdóban a lámpák minimális fényerősséggel felkapcsolódnak, dolgunk végeztével pedig kísérőfényt biztosítanak amíg visszafekszünk az ágyunkba, majd végül automatikusan lekapcsolódnak. 

IC_speaker

Audio/multimédia vezérlés

Zenei zónák kialakításával a fürdőszobában sem kell megválnunk kedvenc zenéinktől vagy rádió csatornáinktól. Az intelligens hangrendszer által egy gombnyomásra tudjuk a fürdő hangszóróira küldeni amit hallgatni szeretnénk. Így máris kellemesebb az ébredés!

IC_phone-green-1

Távoli vezérlés

Egy okos telefonról, laptopról vagy tabletről akár munkahelyünkről, az étteremből sőt akár másik városból vagy országból is vezérelhetjük az okos funkciókat, így lekapcsolhatjuk a villanyt, áramtalaníthatjuk a hajszárító áramkörét, kikapcsolhatjuk az automatizált fűtést, ránézhetünk az okos otthon kameráira és aktiválhatjuk az intelligens riasztó rendszert.

Hogyan működik?

A lakás különböző részein elhelyezett szenzorok információkkal látják el a központi vezérlőegységet akár az időjárásról, vagy a lakásban történő mozgásról, a páratartalomról, a keletkező füstről vagy akár egy esetleges külső behatolásról.

Ezeket az adatokat felhasználva aktivizálja a megfelelő egységeket, így szükség esetén azok felkapcsolják a villanyt, le vagy felveszik a fényerőt, leengedik a redőnyt, széthúzzák a függönyt, kiszellőztetik a lakást, ki- és bekapcsolják a légkondicionálót vagy a fűtést, elindítják a zenét, elindítják a kerti öntöző rendszert, stb.

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!