Világítás vezérlés

Energiatakarékos okos világítás automatizálás

A világítás vezérlés nem csak energiamegtakarítás miatt fontos okos ház funkció de nagyon sokat ad a jobb közérzethez is. Az intelligens világítástechnikával elérhető, hogy csak olyan mértékben világítsanak a fényforrásaink amennyire szükségesek, így hiába hagyjuk fényes nappal égve a villanyt a rendszer a fényerőt (energiafogyasztást) leveszi vagy teljesen lekapcsolja.

Miért jó az intelligens világítás vezérlés?

LED világítás

Energiamegtakarítás szempontjából a legkézenfekvőbb világítás vezérlési és korszerűsítési megoldás, ha otthonunk hagyományos világítótesteit energiatakarékos LED izzókra cseréljük.

Időzített világítás kapcsolás

Időzített kapcsolások segítségével meg tudjuk adni a világítótesteknek, hogy mennyi idő elteltével kapcsoljanak ki. Ez a funkció rendkívül hasznos lehet lépcsőházakban, folyosókon de akár egy szobában is!

Mozgásérzékelés

A mozgás hatására felkapcsoló világító testek energiatakarékossági okokból és biztonságtechnikai megfontolásból is hasznosak lehetnek. Lehetőségünk van beállítani, hogy csak meghatározott aktivitás esetén működjön a világítás, majd időzítő segítségével adott idő elteltével lekapcsolják azokat.

Fényerőszabályzás

A fényérzékelők figyelemmel kísérik a helységbe beérkező fény mennyiségét és ez által szabályozzák a világítás intenzitását. Így energiát takarítunk meg és még komfortosabbá tehetjük helységeinket.

Könnyen kezelhető

A fények vezérlése nagyon egyszerű. A helyiség minden megvilágítását egyetlen kapcsolóról vezérelheti, függetlenül attól, hogy be- vagy kikapcsolja-e őket, vagy átkapcsolja-e a különböző világítási hangulatokat – mindezt egyetlen érintéssel.

Amikor elhagyja a házat, egy gyors, háromszoros érintés a kapcsolón minden fényt lekapcsol otthonában. Nem kell többé szobáról szobára járnia, hogy lekapcsolja a fényeket.

Világítási képek

Egy okos otthonban lehetőségünk van előre meghatározott világítási képeket megadnunk, ha ez mégsem megfelelő, akkor a fali nyomógombot megnyomva egy másik jelenetbe ugrik át az adott helység.

Világítás vezérlés

Az okos otthonokban számtalan lehetőség van az intelligens világítás kapcsolások területén, nem csak a fel/le kapcsolás vagy mozgás általi világításvezérlés, hanem fényerőszabályzás  vagy a LED szalagok RGB vagy RGBW szabályzása is lehetséges.

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!