Épületautomatika

Az erőforrások költséghatékony
és összehangolt felhasználása:
épületautomatika

A technika fejlődésének köszönhetően ma már olyan funkciókkal tudjuk felruházni épületeinket, amellyel növeljük komfortérzetünket és egyszerűsítjük mindennapi teendőinket. Az épületautomatika több okból is előnyös: optimalizálja az energiafelhasználást, egyszerűsíti az épület működését, csökkenti a költségeket és megfelel a jelenlegi és jövőbeni igényeknek.

Az épület úgy teszi komfortossá belső tereit az ott tartózkodók számára, hogy ezt ők észre sem veszik.

Okos otthon:
Környezetvédelem a jövőben!

Jelenleg az egyik legnagyobb trend a környezetvédelem. Valószínűleg ez az irányvonal tartós lesz, hiszen egyre többen ismerik fel azt, hogy az emberiségnek változtatni kell az életstílusán ahhoz, hogy megóvja környezetét. Az okosotthon egy jó megoldás arra, ha környezettudatosan akarod otthonod megépíteni.

Az okos ház
életre kelti otthonod!

Mint minden ház, valószínűleg a tiéd is tele van gépekkel, elektromos berendezésekkel. És mindegyikhez van egy kapcsolórendszer vagy egy távirányító, amin szabályozhatod azt, hogy a készülék be legyen-e kapcsolva vagy nyugalmi állapotban maradjon. Nem lenne jobb, ha valaki elvégezné mindezt helyetted? Mondjuk egy okosház.

Az intelligens ház
vigyáz mindenkire

Az intelligens ház vigyáz mindenkire. Elhozza otthonodba a jövőt, mert a házon belüli összes gépet és elektromos berendezést képes irányítani. Ezáltal pedig az intelligens ház nemcsak okos, hanem gondoskodó is. Ugyanis vigyázni fog a lakókra, óvja testi biztonságukat, pénztárcájukat és nyugalmukat is.

Az épületautomatika „központi eleme” a miniszerver, ami elvégzi az összes ház körüli feladatot, az egyszerű árnyékolástól az intelligens helyiségenkénti szabályozásig. A Miniszerver helye az épület villamos elosztójában van, ahol minden irányító- (hagyományos nyomógombok, és kapcsolók, termosztátok és hőmérők, mozgásérzékelők stb.), és irányított eszköz (árnyékolás, világítás, hűtés, fűtés, zene, stb.) csatlakozik.

 

Intelligens otthon
tervezés és kivitelezés

Hogyan válik egy otthon intelligensé?

Egy intelligens otthon kialakításának első lépése a tervezése. Ezt a szakaszt úgy is lehet mondani, hogy az álmok és a realitás találkozása. Ugyanis ekkor te elmondod, hogy mit szeretnél, milyen elképzeléseid vannak az okos házról, mi pedig ezeket összevetjük a szakmai szempontokkal valamint javaslatokat teszünk olyan funkciókra, esetleg extrákra, amelyekre esetleg nem gondoltál, de hasznos lehet. Abban teljesen biztos lehetsz, hogyha valami megoldható, azt mi meg fogjuk oldani.

 

 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!