Okos Nappali

Nappali, a maximális kényelemért

Nem kérdéses, hogy az intelligens ház egy vonzó lehetőség, hiszen alkalmazkodik tulajdonosai igényeinkhez és kívánságainkhoz. Egy Okos Ház segítséget nyújt abban, hogy otthonunk még biztonságosabb, könnyen kezelhető és vezérelhető valamint energiatakarékosabb legyen. 

Nappalinkba számos okos funkció beépíthető, mely kényelmesebbé teheti életünket (világítás, redőny, hűtés, fűtés, szellőztetés, riasztás, kamera, stb.) és előre megadhatjuk nekik, hogy mely esetekben működjön és milyen reakciókat végezzen. 

IC_automatic-light

Világítás vezérlés

A nappali a lakásunk egyik kiemelten fontos része, itt tartózkodunk az otthon töltött időnk nagy részében. Úgy kell alakítani a világítási rendszert, hogy többfunkciós, de egyszerűen és logikusan kapcsolható, könnyen használható megoldáshoz jussunk. Jól használhatók a különféle felfelé világító állólámpák, vagy falikarok, melyeknek fénye visszaverődik a falakról, a mennyezetről, indirekt fényt adva.

IC_temperature-1

Hűtés-, fűtés vezérlés

A rendszer csak akkor és ott fűt vagy hűt, ahol szükséges és csak annyi ideig, ameddig feltétlen szükséges.
Kialakíthatók egyedi fűtésprogramok is, melyek segítségével még inkább testre szabható a fűtés. Napközben általában megelégszünk pár fokkal kevesebbel vagy távollét esetén elég csak takarékon tartani házunkat, hogy még többet spóroljunk.

IC_blinds@2x

Árnyékolás vezérlés

Az intelligens árnyékolástechnika kényelmi funkció, mellyel gombnyomás hatására fel vagy lehúzzuk redőnyeinket, rolóinkat. Ha időjárás érzékelő állomás is integrálva van okos rendszerünkbe, hidegebb időjárás esetén előre programozott értékekig zárja a redőnyöket, melegebb idő esetén pedig nyitja őket, így segítve a beszűrődő napsugárzást, ezzel melegítve fel otthonunk belső tereit.

IC_speaker

Audio/multimédia vezérlés

Az intelligens hangrendszer is a kényelmi funkciók részét képezik az okos házakban. Otthonunkban ülve bajlódás nélkül beállíthatjuk kedvenc zenéinket és ezek a ház elhagyásakor automatikusan kikapcsolnak. Akár előre is beállíthatók így villanykapcsolóval, mozgásérzékelővel vagy egyéb módon is elindíthatók.

IC_smart-energy@2x-1

Okos dugalj

Könnyen kezelhető otthoni elektronikai készülékek bárhol, bármikor. Az okos csatlakozók könnyen telepíthetőek, és még könnyebbé teszik, hogy a háztartási elektronikai eszközeinek kezelését bárhonnan a világból egyetlen érintéssel okos telefonról.

IC_phone-green-1

Távoli vezérlés

Egy okos telefonról, laptopról vagy tabletről akár munkahelyünkről, az étteremből sőt akár másik városból vagy országból is vezérelhetjük az okos funkciókat, így lekapcsolhatjuk a villanyt, áramtalaníthatjuk a hajszárító áramkörét, kikapcsolhatjuk az automatizált fűtést, ránézhetünk az okos otthon kameráira és aktiválhatjuk az intelligens riasztó rendszert.

IC_hand-touch

Okos kapcsoló

Érintőpontos kapcsoló. Az 5 zóna egyikének megérintésével vezérelheted a világítást, az árnyékolást, a zenét és egyebeket, beépített hő/pára érzékelővel egy sima és kompakt házban.

IC_privacy-shield

Biztonság

Az okos rendszer biztonsági funkcióit képezi: automata kapuk és ajtók, IP kamera rendszer, riasztó rendszer, tűzérzékelő, füstérzékelő, illetve azonosító és beléptető rendszerek.

Hogyan működik?

A lakás különböző részein elhelyezett szenzorok információkkal látják el a központi vezérlőegységet akár az időjárásról, vagy a lakásban történő mozgásról, a páratartalomról, a keletkező füstről vagy akár egy esetleges külső behatolásról.

Ezeket az adatokat felhasználva aktivizálja a megfelelő egységeket, így szükség esetén azok felkapcsolják a villanyt, le vagy felveszik a fényerőt, leengedik a redőnyt, széthúzzák a függönyt, kiszellőztetik a lakást, ki- és bekapcsolják a légkondicionálót vagy a fűtést, elindítják a zenét, elindítják a kerti öntöző rendszert, stb.

Nézd meg az okos funkciókat!
Kattints az ikonra további információkért! 

Image
INTELLIGENS REDŐNY VEZÉRLÉS


A rendszer segítségünkre lehet okos házunk energiamegtakarításában, mivel követi az időjárást és a fényviszonyokat (a tetőn elhelyezett meteorológiai állomásnak köszönhetően), és a redőnyök segítségével szabályozza a természetes fény bejutását a házba.
szorakooztato-elektronika
AUDIO/MÉDIA VEZÉRLÉS


Az otthonunkban ülve bajlódás nélkül beállíthatjuk kedvenc zenéinket és ezek a ház elhagyásakor automatikusan kikapcsolnak. Akár előre is beállíthatók így villanykapcsolóval, mozgásérzékelővel vagy egyéb módon is elindíthatók.
icon-smarthome
TÁVOLI VEZÉRLÉS


Az épületautomatizálás legfőbb előnye mindazok mellett, hogy energiatakarékos, költség hatékony az, hogy a világ bármely pontjáról bármikor vezérelni tudjuk házainkat, épületeinket.
futes
OKOS FŰTÉS


A legnagyobb megtakarítást az épületekben a fűtési rendszer intelligensé tételével érhetjük el, hiszen ezek használják el a legtöbb energiát.
INTELLIGENS KLÍMA RENDSZER


Hűtésvezérlés szempontjából amellett, hogy komoly energiamegtakarítás érhető el egy okos otthonnal, kényelmesebbé is teszi életünket.
biztonsag
BIZTONSÁGI RENDSZER


Okos otthonunk illetéktelen behatolás esetén képes akár a teljes lakásban felkapcsolni a világítást, felhúzni a redőnyöket, bekapcsolja a szirénát, sőt akár figyelmezteti is a behatolót, hogy jogtalanul tartózkodik az épületben és értesítette a hatóságokat
icon-touch
ÉRINTŐPONTOS VEZÉRLŐ/KAPCSOLÓ


az 5 zóna egyikének megérintésével vezérelheted a világítást, az árnyékolást, a zenét és egyebeket, beépített hő/pára érzékelővel egy sima és kompakt házban.
vilagitas
INTELLIGENS VILÁGÍTÁSVEZÉRLÉS


A világításvezérlés nem csak energiamegtakarítás miatt fontos okos ház funkció de nagyon sokat ad a jobb közérzethez is. Az intelligens világítástechnikával elérhető, hogy csak olyan mértékben világítsanak a fényforrásaink amennyire szükségesek
haztartas
BIZTONSÁGOS FALI CSATLAKOZÓK


A csatlakozóaljzatok érintés elleni védelemmel vannak biztosítva, így Mmegvédi gyermekeit az áramütés veszélyétől.
dugalj
BIZTONSÁGOS FALI CSATLAKOZÓK


A csatlakozóaljzatok érintés elleni védelemmel vannak biztosítva, így megvédi gyermekeit az áramütés veszélyétől.
icon-walk
MOZGÁSÉRZÉKELŐK


A mozgás hatására felkapcsoló világító testek energiatakarékossági okokból és biztonságtechnikai megfontolásból is hasznosak lehetnek. Lehetőségünk van beállítani, hogy csak meghatározott aktivitás esetén működjön a világítás, majd időzítő segítségével adott idő elteltével lekapcsolják azokat.

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!