Okos Konyha

Okos konyha,
megkönnyíti életünket!

A konyha a lakás egyik legfontosabb helyisége, itt töltjük a legtöbb időt. Az okos konyha megoldások nagyfokú kényelmet és nyugalmat biztosítanak. Rengeteg olyan hasznos funkciót érhetünk el, amik megkönnyítik életünket. 

IC_automatic-light

Világítás vezérlés

A konyhánkba különböző világítási jeleneteket állíthatunk be például főzéshez, vagy egy alap fény beállítást, ami mozgásérzékelők segítségével kapcsol fel, vagy az éjszakai világítást, ami nem zavarja a szemünket, ha esetleg éjjel felébrednénk és a hűtőhöz indulnánk. A világítás automatizálásával jelentős mennyiségű energiát takaríthatunk meg.

IC_temperature-1

Hűtés-, fűtés vezérlés

Lehetőségünk van időprogram alapján szabályozni a konyha hőmérsékletét, ami annyit jelent, hogy az előre beállított időszakokhoz, adott hőmérsékletet rendelünk hozzá. Ezt természetesen bármikor felülírhatjuk okos telefon, tablet vagy PC segítségével. 

IC_privacy-shield

Füst-, és tűzérzékelők

Az okos füstérzékelők füst megjelenésének pillanatában felismerik a vészhelyzetet és értesítést küldenek arról a tulajdonos számára és akár már a szükséges lépéseket is megkezdik a füst megszüntetésre: felhúzza a redőnyöket, kinyitja az ajtókat és ablakokat, áramtalanítja az áramköröket elindítja a szellőztető rendszert. 

IC_speaker

Audio/multimédia vezérlés

Az intelligens hangrendszer is a kényelmi funkciók részét képezik az okos házakban. Különböző zenei zónák kialakítására is van lehetőségünk ami által más zenét vagy online rádiót tudunk hallgatni például a konyhában főzéshez. Sőt, ha csörög a telefonunk, az okos rendszer automatikusan kihangosítja a hívást, a házban található hangfalakon így nem kell megszakítanunk a vacsora főzését.

IC_smart-energy@2x-1

Okos dugalj

Könnyen kezelhető otthoni elektronikai készülékek bárhol, bármikor. Az okos csatlakozók könnyen telepíthetőek, és még könnyebbé teszik, hogy elektronikai eszközeinek kezelését bárhonnan, sőt beállítható, hogy csak addig legyen áram a konnektorban amíg szükséges.

IC_phone-green-1

Távoli vezérlés

Egy okos telefonról, laptopról vagy tabletről akár munkahelyünkről, az étteremből sőt akár másik városból vagy országból is vezérelhetjük az okos funkciókat, így lekapcsolhatjuk a villanyt, áramtalaníthatjuk a szendvicssütő áramkörét, kikapcsolhatjuk az automatizált fűtést, ránézhetünk az okos otthon kameráira és aktiválhatjuk az intelligens riasztó rendszert.

IC_hand-touch

Okos kapcsoló

Érintőpontos kapcsoló. A hőmérséklet vagy különböző világítási funkciók is hozzárendelhetőek egy, akár a konyhapulton lévő nyomógombhoz is, így egy gombnyomással átállíthatjuk a főzéshez a funkciókat. 

okos konyha

Okos fogyasztásmérő

Egy Okos Házban a kényelem és az energiatakarékosság mellett a fogyasztásmérés is nagy szerepet kap. Pontos visszajelzést kaphatunk berendezéseink fogyasztásáról, mint a hűtő vagy a mikró valamint értesítést is kapunk ha ezek a készülékek nem kapják meg a nekik szükséges áramellátást.

Nézd meg az okos funkciókat!
Kattints az ikonra további információkért! 

Image
INTELLIGENS REDŐNY VEZÉRLÉS


A rendszer segítségünkre lehet okos házunk energiamegtakarításában, mivel követi az időjárást és a fényviszonyokat (a tetőn elhelyezett meteorológiai állomásnak köszönhetően), és a redőnyök segítségével szabályozza a természetes fény bejutását a házba.
MUSIC-ICON
AUDIO/MÉDIA VEZÉRLÉS


Az otthonunkban ülve bajlódás nélkül beállíthatjuk kedvenc zenéinket és ezek a ház elhagyásakor automatikusan kikapcsolnak. Akár előre is beállíthatók így villanykapcsolóval, mozgásérzékelővel vagy egyéb módon is elindíthatók.
szorakooztato-elektronika
TÁVOLI VEZÉRLÉS


Az épületautomatizálás legfőbb előnye mindazok mellett, hogy energiatakarékos, költség hatékony az, hogy a világ bármely pontjáról bármikor vezérelni tudjuk házainkat, épületeinket.
futes
OKOS FŰTÉS


A legnagyobb megtakarítást az épületekben a fűtési rendszer intelligensé tételével érhetjük el, hiszen ezek használják el a legtöbb energiát.
INTELLIGENS KLÍMA RENDSZER


Hűtésvezérlés szempontjából amellett, hogy komoly energiamegtakarítás érhető el egy okos otthonnal, kényelmesebbé is teszi életünket.
biztonsag
BIZTONSÁGI RENDSZER


Okos otthonunk illetéktelen behatolás esetén képes akár a teljes lakásban felkapcsolni a világítást, felhúzni a redőnyöket, bekapcsolja a szirénát, sőt akár figyelmezteti is a behatolót, hogy jogtalanul tartózkodik az épületben és értesítette a hatóságokat
Energie_Standby_Killer
ÉRINTŐPONTOS VEZÉRLŐ/KAPCSOLÓ


az 5 zóna egyikének megérintésével vezérelheted a világítást, az árnyékolást, a zenét és egyebeket, beépített hő/pára érzékelővel egy sima és kompakt házban.
vilagitas
INTELLIGENS VILÁGÍTÁSVEZÉRLÉS


A világításvezérlés nem csak energiamegtakarítás miatt fontos okos ház funkció de nagyon sokat ad a jobb közérzethez is. Az intelligens világítástechnikával elérhető, hogy csak olyan mértékben világítsanak a fényforrásaink amennyire szükségesek
haztartas
BIZTONSÁGOS FALI CSATLAKOZÓK


A csatlakozóaljzatok érintés elleni védelemmel vannak biztosítva, így Mmegvédi gyermekeit az áramütés veszélyétől.
icon-walk
MOZGÁSÉRZÉKELŐK


A mozgás hatására felkapcsoló világító testek energiatakarékossági okokból és biztonságtechnikai megfontolásból is hasznosak lehetnek. Lehetőségünk van beállítani, hogy csak meghatározott aktivitás esetén működjön a világítás, majd időzítő segítségével adott idő elteltével lekapcsolják azokat.

Hogyan működik?

A lakás különböző részein elhelyezett szenzorok információkkal látják el a központi vezérlőegységet akár az időjárásról, vagy a lakásban történő mozgásról, a páratartalomról, a keletkező füstről vagy akár egy esetleges külső behatolásról.

Ezeket az adatokat felhasználva aktivizálja a megfelelő egységeket, így szükség esetén azok felkapcsolják a villanyt, le vagy felveszik a fényerőt, leengedik a redőnyt, széthúzzák a függönyt, kiszellőztetik a lakást, ki- és bekapcsolják a légkondicionálót vagy a fűtést, elindítják a zenét, elindítják a kerti öntöző rendszert, stb.

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!