Kerti világítás

Intelligens világítás vezérlés
a kertben

A kerti világítás szebbé, hangulatosabbá teszi kertünket és nem utolsó sorban a fény távol tartja a hívatlan látogatókat is! A kert megvilágítására számos lehetőség áll rendelkezésünkre, például az útvilágítások, a teraszvilágítások, a falvilágítások, a garázsvilágítások valamint a tárgymegvilágítások lámpái. 

Hangulatos nyári esték

A jól megtervezett és megfelelően elhelyezett kültéri lámpák, reflektorok amellett, hogy praktikusak, nyáron hangulatosak is lehetnek.

Biztonság

Éjszakánként a kerti világítás a biztonságot szolgálja, nem csak a betolakodókkal szemben, hanem segíti a biztonságos közlekedést is, hogy éjjel megbotlás nélkül megtaláljuk a bejárati ajtóhoz vezető utat.

Fogadó fény

Beállíthatja a rendszert úgy, hogy ha kinyitja a hátsó ajtót, kigyúlnak a kerti fények, hogy biztonságosan eljusson a házig a sötétben. 

Távoli vezérlés

Szabályozza a terasz és a kert világítását egyetlen kattintással okos telefonról, tabletről vagy PC-ről.  A beépített alkony- és időkapcsolónak köszönhetően sötétedéskor önműködően fel-, illetve lekapcsolódhatnak

Hol világítsunk a kertben?

  • utak, járdák, lépcsők – a biztonságos közlekedés érdekében
  • sütő-főzőhely és az étkező/terasz megvilágítása
  • növények megvilágítása – dekoratív és látványos
  • kerti tavak, csobogók világítása
1

Fali lámpák

A fali lámpák elsősorban az éjszakai közlekedést segítik, emellett alkalmas arra, hogy fényével kiemelje a ház fontos pontjait, vagy egyszerűen csak esztétikusabbá változtassa az utcáról látható ingatlanképet.

[products columns=”3″ orderby=”title” order=”” ids=”4594, 4600, 4603″]
2

Talajba süllyeszthető lámpák

A talajba süllyeszthető lámpákat használhatjuk autófelhajtók, járdák szegélye mellett, megkönnyítve a biztonságos éjszakai közlekedést és tájékozódást, de kiemelhetjük a kertben fákat és növényeket, a kerítést vagy a ház falát. 

[products columns=”3″ orderby=”title” order=”” ids=”4609, 4613, 4614″]
3

Kerti állólámpák

A állólámpák a szabad terek megvilágítására alkalmasak, például járdák, utak, kocsibejárók mentén, teraszok, grillsütőhelyek, kerti pihenők megvilágítására alkalmasak.

[products columns=”3″ orderby=”title” order=”” ids=”4617, 4619, 4621″]
4

Víz alatti világítás

Víz alatti világítással még különlegesebbé tehetjük medencénket vagy kerti tavunkat! Fontos, hogy legalább IP68-as védelmi szintű lámpatesteket használjunk

[products columns=”3″ orderby=”title” order=”” ids=”4623″]

Mire figyeljünk oda?

A kültérre szánt lámpáknak és világításoknak rendkívül ellenállóknak kell lenniük az időjárási hatásokkal szemben. Mindig vegye figyelembe a specifikációt, és csakis csúcsminőségű világítótestet illetve lámpát válasszon, hogy elkerülje az áramütést vagy az egyéb baleseteket. Kerti világítás vásárlásakor emiatt az eszköz védelmi osztálya döntő fontosságú. A kerti lámpák vásárlásakor mindig nagyon oda kell figyelni az IP besorolásra. Ez az érték megmutatja, hogy az adott termék mennyire ellenálló a környezeti hatásokkal szemben, ebből pedig következtethetünk a tartósságára, illetőleg a minőségére is. Kültérre legalább IP44-es védettségű világítást válasszunk, de  minél nagyobb ez az IP szám, a lámpatest annál nagyobb védelmet biztosít. 

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!