Okos Iroda

Okos Iroda

Egy iroda fenntartása komoly kiadást jelent, melynek nagyságát tovább növelheti egy figyelmetlenségből nyitva hagyott ablak, állandóan fényárban úszó nem használt helységek, vagy a rosszul beállított fűtés-, és hűtéstechnika. Egy okos iroda pont ezeket a problémákat oldja meg. 

IC_automatic-light

Világítás vezérlés

Az irodai helyiségekben a rossz világítás jelentősen csökkentheti a koncentrációs képességet. Egy intelligens rendszer szükség esetén felkapcsolja a villanyt, fényerőt szabályoz, figyeli és szükség esetén a meglévő világítás teljesítményét csökkenti a beszűrődő napfény erősségének függvényében. A mozgás- és fényérzékelőknek köszönhetően a kollégáknak szinte hozzá sem kell nyúlniuk a kapcsolókhoz, hiszen a jelenlét-érzékelők a szabályozzák a világítást.

IC_temperature-1

Hűtés-, fűtés vezérlés

A fűtési rendszerek szabályozása rendkívül fontos feladat: az állandó és folyamatosan kellemes közérzet biztosítása, az energiagazdálkodási és a környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve. A szabályozással el kell érnünk hogy a külső és belső körülmények állandó változása mellett is, mindig biztosítsuk a kellemes, kívánatos belső hőmérsékletet.

IC_privacy-shield

Füst-, és tűzérzékelők

Egy okos tűzérzékelő rendszer képes pontosan meghatározni a kialakult tűz helyét és mértékét, ami nagymértékben megkönnyíti a kivonuló tűzoltók dolgát. A füstérzékelő eszközök pedig már a füst megjelenésének pillanatában felismerik a vészhelyzetet és az okos rendszerrel összekapcsolva értesítést küldenek a tulajdonosnak, de programozás által már a szükséges lépéseket is megkezdheti a vészhelyzet kezelésének érdekében. 

IC_speaker

Audio/multimédia vezérlés

Az intelligens hangrendszer biztosítja a megfelelő zenei hangzást és minőséget beltérben és kültéren egyaránt. Az intelligens hangrendszer ütemezhető, így egy napon belül, előre programozottan, idő függvényében is változtatja a hangerőt.

IC_blinds@2x

Okos árnyékolás

Az árnyékolók is automatizálhatók, legyen szó akár redőnyről, függönyről, vagy napernyőről. Az okos redőny olyan szenzorokkal ellátott árnyékoló, mely egy programozást követően magától végzi el feladatát a környezet igényeihez idomulva. Előre beállíthatjuk, mikor lépjen működésbe, de arra is van lehetőség, hogy egyetlen gombnyomással kedvünk szerint mozgathassuk.

IC_phone-green-1

Távoli vezérlés

Egy okos telefonról, laptopról vagy tabletről akár másik városból vagy országból is vezérelhetjük az okos funkciókat, vagyis az okos rendszerek nyújtotta távoli elérésnek köszönhetően bárhonnan ellenőrizheti, felügyelheti vállalkozását, irányíthatja, az előre beprogramozott igények szerinti irányítást felül is írhatja.

IC_hand-touch

Okos vezérlés

Az intelligens rendszer az előre beprogramozott igények szerint is irányít, energiatakarékosan, de természetesen mindez akár egy okostelefonról is vezérelhető, ellenőrizhető, irányítható.

okos konyha

Okos fogyasztásmérő

Az okos rendszer természetesen naplózza is az érzékeléseket, az elhasznált energiákat is méri, a rendszertől kapott adatok alapján kiértékelhető,és egyszerűen felülvizsgálható a vállalkozás energiafogyasztása.

Az érzékelők segítségével az okos rendszer mindig a lehető legkisebb fogyasztással működteti az épületet, a leggazdaságosabban használja fel a rendelkezésre álló energiákat, de igény szerint akár az előre beprogramozott kérések szerint irányít, jelzi a meghibásodást, az elektromos berendezések összekapcsolása révén pedig biztonságtechnikailag is magas szintet nyújt.

Miért jó az okos iroda?

Irodájában egy intelligens rendszer szükség esetén felkapcsolja a villanyt, fényerőt szabályoz, leengedi az árnyékolót, kiszellőzteti az épületet, szabályozza a klímát vagy a fűtést, vagy éppen bekapcsolja a riasztó rendszert vagy áramtalanítja a helységeket.

Az automatizált rendszer lehetővé teszi az épület teljes felügyeletét, mellyel jelentős energia- és költségmegtakarítást biztosít. Intelligens irodákban a rendszer használatával nyomon követhetjük a funkciók állapotát és beállíthatjuk, illetve módosíthatjuk azokat igényeink szerint tabletről, okostelefonról vagy asztali számítógépről.

Nézd meg az okos funkciókat!
Kattints az ikonra további információkért! 

Image
INTELLIGENS REDŐNY VEZÉRLÉS


Az okos redőny olyan szenzorokkal ellátott árnyékoló, mely egy programozást követően magától végzi el feladatát a környezet igényeihez idomulva.
MUSIC-ICON
AUDIO/MÉDIA VEZÉRLÉS


Az intelligens hangrendszer ütemezhető, így egy napon belül, előre programozottan, idő függvényében is változtatja a hangerőt.
szorakooztato-elektronika
TÁVOLI VEZÉRLÉS


Az okos rendszerek nyújtotta távoli elérésnek köszönhetően bárhonnan ellenőrizheti, felügyelheti vállalkozását, irányíthatja, az előre beprogramozott igények szerinti irányítást felül is írhatja.
futes
OKOS FŰTÉS


A fűtési rendszerek szabályozása rendkívül fontos feladat: az állandó és folyamatosan kellemes közérzet biztosítása, az energiagazdálkodási és a környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve.
INTELLIGENS KLÍMA RENDSZER


Hűtésvezérlés szempontjából amellett, hogy komoly energiamegtakarítás érhető el egy okos rendszerrel, kényelmesebbé is teszi életünket.
biztonsag
BIZTONSÁGI RENDSZER


Akár a dolgozónak, akár a vendégnek nem kell bejutnia egy helyiségbe akkor külön beléptető rendszer párosítható az ajtónyitáshoz.
Energie_Standby_Killer
ÉRINTŐPONTOS VEZÉRLŐ/KAPCSOLÓ


A személyzet tagjai egyszerűen, az infopultban elhelyezett érintőképernyős vezérlőről irányítják a világítást, az előre, minden egyes helyiségre külön definiált fényprogramok közül
vilagitas
INTELLIGENS VILÁGÍTÁSVEZÉRLÉS


Egy étterem megvilágítása külön tervezést igényel, de a legfontosabb, hogy mindig az aktuális igényekhez „igazodjon” a fény.
haztartas
BIZTONSÁGOS FALI CSATLAKOZÓK


A csatlakozóaljzatok érintés elleni védelemmel vannak biztosítva, így megvédi gyermekeket az áramütés veszélyétől.
icon-walk
MOZGÁSÉRZÉKELŐK


A mozgás hatására felkapcsoló világító testek energiatakarékossági okokból és biztonságtechnikai megfontolásból is hasznosak lehetnek. Lehetőségünk van beállítani, hogy csak meghatározott aktivitás esetén működjön a világítás, majd időzítő segítségével adott idő elteltével lekapcsolják azokat.

Kérdése van? Kérdezze szakértőnket!