Szellőzés, klíma

Intelligens klíma és szellőztető rendszer

A mai világban a hűtés is legalább annyira fontos mint a fűtés. Hűtésvezérlés szempontjából amellett, hogy komoly energiamegtakarítás érhető el egy okos otthonnal, kényelmesebbé is teszi életünket. Az okos házakban a megfelelő szellőztető rendszer kialakítása és vezérlése ugyan olyan kulcsfontosságú mint az, hogy a fűtési és hűtési rendszereink megfelelően legyenek beállítva. Egy épület szellőztetése az egyik legfontosabb tényező ha az épület belső terének  fűtéséről, illetve hűtéséről beszélünk. A fűtésünk illetve a hűtésünk nem lesz hatékony, ha nem hatékony a szellőztetésünk.

Miért jó az intelligens hűtési rendszer?

icon-house

Hűtési zónák

Az egyik legnagyobb energiamegtakarítást eredményező szempont a helységenkénti hűtés vezérlés. Így meg tudjuk adni okos otthonunk számára, hogy csak abban a helységben és csak annyi ideig hűtsön ameddig az valóban szükséges.

Animation_Raum_Temperaturfuehler_Statistik

Energia-megtakarítás

Az intelligens klímával meg tudjuk előzni a felesleges túlhűtést. A berendezéseink képesek adott helységben akár +/- 0,5 fokot tartani önállóan a mi beavatkozásunk nélkül is.

Animation_Haus_Garage_Fernzugriff

Távoli vezérlés

Igény esetén távolról is tudjuk vezérelni a klímát. Kényelmes megoldás ha nem akarjuk programozni és automatizálni a hűtési rendszert hanem mi magunk szeretnénk eldönteni, mikor és milyen hőmérsékletre kapcsoljon be a hűtés.

temperature

Pontosabb hűtés

A helységekben elhelyezett hőmérséklet érzékelők mérik az aktuális hőmérséklet és kizárólag hűtési igény esetén indítja be a berendezést, így nem lép fel a túlhűtés lehetősége.

Intelligens
hőmérséklet szabályzás

Okos otthona a tökéletes hőmérsékletet biztosítja minden szobában a fűtés, a hűtés és az árnyékolás szabályozásával. Ha már nem tartózkodik a helyiségben vagy otthon, a hőmérséklet ennek megfelelően módosul.

Miért jó az intelligens szellőztető rendszer?

Animation_Raum_Temperaturfuehler_Statistik

Energia-megtakarítás

Otthonunk hőveszteségét minimalizálni tudjuk. Nem kell szellőztetnünk az adott helységet, ezt a légcsere rendszer automatikusan megteszi helyettünk.

icon-door

Ablaknyitásérzékelés

Ez egy nagyon hasznos funkció, hisz nyitott ablak mellett nincs szükség a helységben található levegő cseréjére, ez automatikusan megtörténik az ablakon keresztül.

csapok

Páratartalommérés

Ha okos házunk rendelkezik telepített szellőztető rendszerrel, akkor az épület számára a szellőztetés télen is és nyáron is segít a páratartalom beállításában.

Animation_Haus_Garage

Penészgombaellen

Egy házban a tökéletes zárás és a légcsere hiánya miatt megjelenhet a penészgomba, amely az emberi egészségre is kifejezetten káros. Szellőztető rendszer beszereléssel meggátolható a penészgombák elszaporodása.

Intelligens szellőzés

A friss levegő nem csak az egészségünk miatt fontos, hanem megakadályozza az épületek károsodását is. Az intelligens szellőzés folyamatosan ellenőrzi a levegő minőségét, hőmérsékletét és nedvességtartalmát, és ezek szabályozásával gondoskodik otthona levegőjéről.

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!