Fűtés, klíma

Miért jó az intelligens fűtés?

A legnagyobb megtakarítást az épületekben a fűtés intelligensé tételével érhetjük el, hiszen ezek használják el a legtöbb energiát. Nem véletlen, hogy költséghatékonyság szempontjából nincsen ennél fontosabb terület. Miért kellene minden helyiséget folyamatosan egy adott hőmérsékleten tartani? Minden feleslegesen felfűtött helyiség kidobott energia.

Miért kellene minden helyiséget
folyamatosan egy adott
hőmérsékleten tartani?

Költséghatékonyság szempontjából nincsen ennél fontosabb terület. Legyen szó akár hagyományos, akár modern fűtési rendszerről, nagyon sok múlik ezen a megfelelő szabályozáson, vezérlésen. Számos tanulmány és gyártó igazolja, hogy a régi termosztátok cseréjével, intelligens helyiségszabályozással, szokásoktól függően, akár 40% fűtési energia is megtakarítható.

 

intelligens fűtés klíma

Egyszerű kezelés

Munkából hazaindulva okos telefonunkon keresztül bekapcsolhatjuk a fűtést, hogy mire hazaérünk, kellemesen meleg legyen a lakásban. Az sem jelent gondot többé, ha véletlen úgy felejtettük a fűtést: lekérdezhetjük az állapotát, és ki is kapcsolhatjuk. Bármikor megváltoztathatja otthonában a szobahőmérsékletet, hiszen az okos rendszer alkalmazás használatával ez könnyebb, mint hinné!

IC_clock@2x

Pontosabb fűtés

Egy intelligens fűtésvezérlés pontosabban szabályozza a rendszert mint a hagyományos rendszerek és minden esetben csak abban a helységben indítja el a fűtést amelyikben arra valóban szükség van, ezáltal nem kevés energiát és pénzt takarítva meg számunkra.

IC_puzzle@2x-1

Fűtési zónák

A fűtési zónák kialakítása nagyon fontos, mert így nem a teljes épületet kell elkezdenünk fűteni hanem csak azokban a helységekbe indítjuk el a fűtési köröket ahol arra adott pillanatban valóban szükség van és annyi ideig működtetjük, amíg el nem értük a kívánt hőmérsékletet.

IC_finger

Fűtés mozgásérzékelővel

Mozgás hiányában intelligens fűtési rendszerünk visszaveszi a fűtés intenzitását és csak akkor engedélyezi a fűtést ha jelenlétet érzékel, amivel energiát takarít meg számunkra.

IC_graph@2x

Fűtésoptimalizálás

A rendszertől pontos kimutatásokat kaphatunk az épület által felhasznált fűtési energiákról,  így be módosíthatjuk beállításainkat, hogy még költségkímélőbb legyen a házunk fűtése. A fűtés optimalizálásával a kiépítési költség pár éven belül megtérül.

IC_radiator@2x

Meglévő fűtési rendszerhez is

Szinte bármely fűtési rendszerhez hozzá lehet kapcsolni az okos ház rendszereket, legyen szó akár egy hőszivattyúról vagy gázkazánról, vagy radiátoros fűtési rendszerről. 

IC_weather

Időjárás érzékelő állomás

A fűtési rendszert lehetőségünk van összekapcsolni időjárás érzékelő állomással is. Így figyelemmel kíséri a kültéri hőmérséklet változásokat és ez alapján optimalizálja házunk hőmérsékletét. 

IC_blinds@2x

Árnyékolásvezérlés

Ha az okos rendszer úgy érzékeli hogy kültéren kisütött a nap és a kültéri hőmérséklet segíthetné a beltéri hőmérséklet emelkedését is, a rendszer képes oly módon módosítani az árnyékolók állapotát hogy azok elősegítsék otthonunk felmelegedését.

IC_phone-green-1

Távoli fűtésvezérlés

Ha nem tartózkodunk otthon akkor is el tudjuk indítani vagy le tudjuk állítani egy adott helység fűtését. Nem kell hozzá más csak egy okos otthon rendszer és egy okos eszköz, illetve internet elérés.

Intelligens hőmérséklet szabályozás,
energiamegtakarítás

Az intelligens fűtés képes a helységenkénti fűtésszabályzásra és öntanuló is, hogy csak annyi energiát használjon fel, amire ténylegesen szükség van. A vezérlés épp időben nyitja és zárja el a zónaszelepeket, hogy ne legyen túlfűtés. Kialakíthatók egyedi fűtésprogramok is, melyek segítségével még inkább testre szabható a fűtés. Napközben általában megelégszünk pár fokkal kevesebbel vagy távollét esetén elég csak takarékon tartani házunkat, hogy még többet spóroljunk.

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!