Az okos ház életre kelti otthonod!

Mitől okos az okos otthon?

Az okos ház egy automatizált otthont jelent, mely az igényeid szerint alakítható. Az épületautomatizálás lényege, hogy a ház összes erőforrását összehangoltan, könnyedén és költséghatékonyan kezelhetjük és vezérelhetjük. Mint minden ház, valószínűleg a tiéd is tele van gépekkel, elektromos berendezésekkel. És mindegyiken van egy kapcsolórendszer vagy egy távirányító hozzá, amin szabályozhatod azt, hogy a készülék be legyen-e kapcsolva vagy nyugalmi állapotba maradjon, illetve működő állapotban milyen jellemzőkkel bírjon. Hát, ez még így leírva is fárasztó volt. Nem lenne jobb, ha valaki elvégezné mindezt helyetted? Mondjuk az okos ház.

Az okos otthon lényege, hogy a házban van egy központi rendszer, ami mindent vezérel.

Az épületautomatika „központi eleme” a miniszerver, ami elvégzi az összes ház körüli feladatot, az egyszerű árnyékolástól az intelligens helyiségenkénti szabályozásig. A Miniszerver helye az épület villamos elosztójában van, ahol minden irányító- (hagyományos nyomógombok, és kapcsolók, termosztátok és hőmérők, mozgásérzékelők stb.), és irányított eszköz (árnyékolás, világítás, hűtés, fűtés, zene, stb.) csatlakozik.

Okos otthon:
kényelem, biztonság, energiatakarékosság.

IC_arrow

A megtanított feladatokat elvégzi!

Az okos ház számára megtanítható feladatok számára csak a fantázia szab határt és az összes funkciót egy központi kezelőfelületen keresztül vezérelhetjük, melyhez még ott sem kell lennünk személyesen otthonunkban!
biztonsag

Biztonságtechnika

Az intelligens rendszer a nap 24 órájában óvja otthonát az illetéktelen behatolókkal szemben. A világ bármely pontjáról folyamatosan szemmel tarthatjuk intelligens otthonunkat, hogy minden rendben van-e, internet segítségével.
IC_leaf

Energia szabályozás

Az intelligens épületek különböző érzékelőkkel vannak ellátva, melyeknek köszönhetően a ház automatikusan reagál a körülményekre. Vihar esetén például bezárja az ablakokat és visszahúzza a napellenzőket.

Mitől kezd el az okos ház tevékenykedni?

Mi az az inger, amitől az okos ház akcióba lép, elkezd tevékenykedni? Mitől érzi úgy, hogy neki cselekednie kell?
A válasz egyszerű: azért, mert te megtanítottad neki. Az okos otthon a te utasításaidat követi.

Középpontban egy központi vezérlő egység áll, mely tartalmazza a lakás működtetéséhez szükséges „intelligenciát”. Ezt az intelligenciát Te “adod” neki, vagyis pontosabban a programozótól kapja, aki az igényeid alapján beállította a rendszer működését.

Természetesen azokat az ingereket is te adod meg neki, amiktől működésbe lép: mozgásérzékelők, hőmérséklet érzékelők, fényérzékelők, szélérzékelők,  kapcsolók. A beérkező adatok és impulzusok alapján tudja a rendszer, hogy milyen reakciót kell végrehajtania. Ezek többfélék lehetnek, de kézi vezérléssel bármikor felülírhatod a korábbi beállításaidat.

[info_list_father][info_list_son titlesize=”26px” titleclr=”#000000″ descclr=”#000000″ title=”KÜLSŐ KÖRNYEZETI HATÁSOK” desc=”Például hidegebb időjárás esetén okos házunk érzékeli a változást és az előre megadott értékekig zárja a redőnyöket ezzel gátolva meg a hőveszteséget, míg melegebb idő esetén jobban nyitja a azokat, hogy segítse a beszűrődő napsugárzást, ezzel melegítve fel otthonunkat.” image_id=”4148″][/info_list_son][info_list_son titlesize=”26px” titleclr=”#000000″ descclr=”#000000″ listwidth=”1PX” title=”RENDSZERES TEVÉKENYSÉGEK” desc=”Reggeli ébresztő funkció: reggel hat órakor a redőnyök felhúzódnak, az ablakok résnyire kinyílnak, a kávégép bekapcsol, megszólal a kedvenc rádióadónk stb.
” image_id=”4075″][/info_list_son][info_list_son titlesize=”26px” titleclr=”#000000″ descclr=”#000000″ title=”BIZONYOS ÉRTÉKEK ELÉRÉSE” desc=”Egy okos otthon fűtési rendszere érzékelők által méri a helységek hőmérsékletét és ezek alapján állítja be a hőmérsékletet. Csak abban a helységben indítja el a fűtést amelyikben arra valóban szükség van, hogy elérje a helység a kívánt hőfokot. ” image_id=”4245″][/info_list_son][/info_list_father]

Az okos ház a gyakorlatban

Az okos ház a gyakorlatban egy bonyolult beépített rendszer, aminek az (táv)irányítója a kezedben van. Ez az irányítórendszer többféle lehet. Laptop, tablet, de akár a hagyományos fali kapcsolók is. Igazából erre is elmondható ugyanaz, mint az okos ház számára megtanítható feladatok számára: csak a fantázia szab határt. És igen, okostelefon is alkalmas arra, hogy vezéreljen egy automata rendszert. De ehhez le kell tölteni az intelligens otthon működtetéséhez szükséges applikációkat és természetesen be kell állítani a hozzáféréshez szükséges adatokat.

Nézd meg az okos funkciókat!

Okos Otthon Alap Csomag
INTELLIGENS REDŐNY VEZÉRLÉS


A rendszer segítségünkre lehet okos házunk energiamegtakarításában, mivel követi az időjárást és a fényviszonyokat (a tetőn elhelyezett meteorológiai állomásnak köszönhetően), és a redőnyök segítségével szabályozza a természetes fény bejutását a házba.
szorakooztato-elektronika
AUDIO/MÉDIA VEZÉRLÉS


Az otthonunkban ülve bajlódás nélkül beállíthatjuk kedvenc zenéinket és ezek a ház elhagyásakor automatikusan kikapcsolnak. Akár előre is beállíthatók így villanykapcsolóval, mozgásérzékelővel vagy egyéb módon is elindíthatók.
icon-smarthome
TÁVOLI VEZÉRLÉS


Az épületautomatizálás legfőbb előnye mindazok mellett, hogy energiatakarékos, költség hatékony az, hogy a világ bármely pontjáról bármikor vezérelni tudjuk házainkat, épületeinket.
futes
OKOS FŰTÉS


A legnagyobb megtakarítást az épületekben a fűtési rendszer intelligensé tételével érhetjük el, hiszen ezek használják el a legtöbb energiát.
INTELLIGENS KLÍMA RENDSZER


Hűtésvezérlés szempontjából amellett, hogy komoly energiamegtakarítás érhető el egy okos otthonnal, kényelmesebbé is teszi életünket.
biztonsag
BIZTONSÁGI RENDSZER


Okos otthonunk illetéktelen behatolás esetén képes akár a teljes lakásban felkapcsolni a világítást, felhúzni a redőnyöket, bekapcsolja a szirénát, sőt akár figyelmezteti is a behatolót, hogy jogtalanul tartózkodik az épületben és értesítette a hatóságokat
icon-touch
ÉRINTŐPONTOS VEZÉRLŐ/KAPCSOLÓ


az 5 zóna egyikének megérintésével vezérelheted a világítást, az árnyékolást, a zenét és egyebeket, beépített hő/pára érzékelővel egy sima és kompakt házban.
vilagitas
INTELLIGENS VILÁGÍTÁSVEZÉRLÉS


A világításvezérlés nem csak energiamegtakarítás miatt fontos okos ház funkció de nagyon sokat ad a jobb közérzethez is. Az intelligens világítástechnikával elérhető, hogy csak olyan mértékben világítsanak a fényforrásaink amennyire szükségesek
haztartas
BIZTONSÁGOS FALI CSATLAKOZÓK


A csatlakozóaljzatok érintés elleni védelemmel vannak biztosítva, így Mmegvédi gyermekeit az áramütés veszélyétől.
dugalj
BIZTONSÁGOS FALI CSATLAKOZÓK


A csatlakozóaljzatok érintés elleni védelemmel vannak biztosítva, így megvédi gyermekeit az áramütés veszélyétől.
icon-walk
MOZGÁSÉRZÉKELŐK


A mozgás hatására felkapcsoló világító testek energiatakarékossági okokból és biztonságtechnikai megfontolásból is hasznosak lehetnek. Lehetőségünk van beállítani, hogy csak meghatározott aktivitás esetén működjön a világítás, majd időzítő segítségével adott idő elteltével lekapcsolják azokat.

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!