Az otthonautomatizálás előnyei

Mire is jó az okos otthon? Miért jobb, mint a hagyományos biztonságtechnikai és kényelmi berendezések? Az automatizált otthonok számos előnnyel járnak, azonban leggyakrabban három fő érvet emlegetnek a használatuk mellett: az okos ház funkciók kényelmesebbé, gazdaságosabbá és biztonságosabbá tehetik otthonunkat. Van akinek a gazdaságosság, az energiatakarékosság a legfontosabb. Másoknak a kényelem minden pénzt meg ér.

IC_deactivated-socket-75x75
Energiatakarékosság
Megnézem
IC_Eye-100x100
Biztonság
Megnézem
IC_Kindersicher-100x100
Kényelem
Megnézem

Az okosotthon kényelmesebbé teszi mindennapjait, időt spórol, és az idő az, amiből mindenkinek a legkevesebb van.

IC_deactivated-socket-75x75

Egy automatizált otthonnal optimalizálhatjuk házunk fűtését és hűtését és ezzel érhetjük el a legnagyobb energia-megtakarítást:   akár 30%-kal csökkenheti otthona energiaigényét egy megfelelően beállított rendszer. Az intelligens épületek automatikusan alkalmazkodnak az időjáráshoz, felhasználják a nap energiáját az épület felmelegítéséhez és melegen tartásához, a redőnyök a programozás szerint automatikusan záródnak, hogy kihasználják hőszigetelő tulajdonságukat, így csökkenthető a nyílászárók általi hőveszteség, nyáron pedig árnyékoló tulajdonságuk révén szükségtelenné válik a különböző klímaberendezések folyamatos használata.

IC_Eye-100x100

Az intelligens biztonsági rendszer a nap 24 órájában vigyáz otthonodra és megóvja az illetéktelen behatolóktól. Betörés esetén pedig a rendszer automatikusan értesíti a tulajdonost és a hatóságokat. Továbbá a távoli vezérlés lehetőségével a világ bármely pontjáról, internet segítségével folyamatosan szemmel tarthatjuk otthonunkat. Rá tudunk nézni a kamerák képére, leellenőrizhetjük, hogy az ajtók és az ablakok zárva vannak-e, illetve IP videokaputelefon segítségével még a hozzánk érkező vendégekkel is tudunk kommunikálni, vagy akár be is tudjuk őket engedni a házba.

IC_Kindersicher-100x100

Az intelligens otthon kényelmesebbé teszi mindennapjait, időt spórol, és az idő az, amiből mindenkinek a legkevesebb van. A ház összes automatizált funkcióját egy központi kezelőfelületen keresztül vezérelhetjük, így nem szükséges a személyes jelenlétünk egy-egy eszköz vagy funkció elindításához. Beállítható, hogy több feladat is könnyen elvégezhető egyetlen gombnyomással, például egyetlen érintéssel lekapcsolhatja az összes világítást a nappaliban vagy az egész emeleten.

Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket!